Spouwmuurisolatie in Den Haag

Wanneer je in Den Haag woont, is het verstandig om spouwmuurisolatie aan te laten brengen, als je dat niet hebt. We weten dat we tegenwoordig veel moeten betalen voor onze energie. Daarom proberen we zoveel mogelijk te besparen op het gasverbruik. Spouwmuurisolatie in Den Haag is gemakkelijk aan te brengen en levert een behoorlijke besparing op de energiekosten. De spouwmuurisolatie zorgt daarnaast voor een flinke verbetering op het wooncomfort. De isolatie houdt de binnenmuren van je woning warm en de kou buiten de deur.

Materialen voor een spouwmuurisolatie

Er zijn meerdere soorten materialen waarmee je de spouw kunt laten isoleren. Je kunt kiezen uit glaswol, steenwol of EPS-parels. EPS-paren zijn bolletjes van piepschuim. Soms worden er andere stoffen gebruikt, zoals: PUR-schuim, UF-schuim of gesiliconiseerde perlietkorrels. Wanneer je een isolatiebedrijf uitnodigt om de muren te laten isoleren, zullen ze eerst kijken hoe breed de spouw is. Ook de voegen en stenen worden gecontroleerd.
Spouwmuurisolatie kan niet altijd worden aangebracht. Niet alle materialen zijn geschikt voor een smalle spouw. Vaak worden er EPS parels gebruikt. Deze zijn er ook weer in verschillende soorten. Er zijn witte EPS parels, de grijze HR EPS korrels en HR++ EPS parels. De witte zijn witte balletjes piepschuim. De grijze korrels hebben een kern van grafiet en een zeer hoge isolatiewaarde. De HR++ EPS parels hebben ook een hoge isolatiewaarde.

Subsidie

Ondanks dat ze duurder zijn, dan andere soorten isolatiematerialen zullen ze de meerprijs snel terugverdienen. De parels zijn niet belastend voor het milieu. Wanneer je in Den Haag woont en je woning wilt verduurzamen met spouwmuurisolatie, dan is het mogelijk dat je subsidie kunt krijgen. De gemeente heeft daar geld voor vrijgemaakt. Kijk daarvoor op de website van de gemeente onder: “Subsidie dak-, vloer- en gevelisolatie”.

Deskundig isolatiebedrijf in Rotterdam inschakelen

Er zijn er die beweren dat buitenwanden van woningen moeten kunnen ademen, maar dat is onzin. Wanneer de wanden niet kunnen ademen, dan zou het binnen daardoor vochtig worden, maar ook dat is niet waar. Slechts 2% van het vocht dat binnen aanwezig is, zal door de wanden naar buiten gaan. Het overige vocht verdwijnt door het ventileren van de woning. Ventilatieroosters in de gevels zorgen voor een goede ventilatie. Als je in Rotterdam woont, dan moet je je woning laten isoleren door een vakkundig isolatiebedrijf in Rotterdam. Het bedrijf zal, in overleg met jou, overleggen wat je het beste kunt doen om het energieverbruik te verminderen, zonder dat het een schadelijk effect heeft voor het milieu.

Andere berichten uit deze categorie

Zonnestroominstallatie: voor- en nadelen van oost-west oriëntatie

Lees dit artikel

4 stappen om u te helpen bij het vinden van de juiste Solar Asset Management partij

Lees dit artikel

Hoeveel kWh produceert een zonnepaneel?

Lees dit artikel