Wat zijn beladingsbalgen? 

De meeste mensen hebben nooit eerder gehoord van de term ‘beladingsbalgen‘. Dat is ook niet gek, want als je niet veel bezig bent met het vervoeren van bulkgoederen, kom je de term verder nooit tegen. Toch vormen beladingsbalgen een essentieel onderdeel van het vervoeren van diverse goederen. Het gebruiken van beladingsbalgen is voor veel bedrijven die stoffen moeten transporteren erg voordelig. In deze blog leggen we je uit wat beladingsbalgen nu precies zijn, hoe ze werken en hoe bedrijven aan hun beladingsbalgen komen.

Beladingsbalgen

De beladingsbalgen zijn de laatste stop in het bulkbeladingsproces. Balgen worden gebruikt voor het laden van bulkgoederen in bulkwagens, bulkcarriers en silo’s. Wanneer bulkgoederen vanuit silo’s op schepen, vrachtwagens of andere transportvoertuigen worden geladen, kan een deel van het product verloren gaan door de opwaartse beweging van stof. Dit kan niet alleen in productieverlies resulteren, maar ook in vervuiling en extra schoonmaakkosten voor het bedrijf. Met een beladingsbalg zorg je ervoor dat je product zorgvuldig in de laadruimte van een voertuig of een schip terecht komt zonder dat er iets wordt verspilt.

Hoe werken beladingsbalgen?

Beladingsbalgen zijn dus geschikt voor het verladen van stoffige bulkgoederen in gesloten vrachtwagens. Deze balgen zijn uitgerust met interne conussen om een ​​correcte materiaalstroom te garanderen. Daarnaast is er aan de buitenzijde een dubbelwandige balg voor stofafvoer. De balg is daarom geschikt voor bedrijven die droge stoffen goed willen kunnen vervoeren. Het laatste wat je als bedrijf wil is dat de stoffen die je vervoert op een een bepaalde manier verloren kunnen gaan of verkeerd geladen kunnen worden. Beladingsbalgen zijn hierdoor geschikt voor het continu laden van goederen.

Voordelen van beladingsbalgen

Er zijn veel voordelen aan het beladen met balgen. Zoals eerder benoemd zorgen beladingsbalgen ervoor dat de substantie geladen wordt zonder iets te morsen. Hierdoor weten bedrijven 100% zeker dat alle substantie worden behouden en er niets wordt verspild. Dit scheelt in de kosten! Daarnaast zijn de beladingsbalgen zijn robuust en faalveilig. Het zal zelden voorkomen dat er iets defect raakt. Dit betekent dat bedrijven jarenlang productief stoffen kunnen transporteren zonder productiestilstand. Het investeren in goede beladingsbalgen is kan dus erg voordelig zijn voor bedrijven.

Het kopen van beladingsbalgen

Wellicht vraag je je af; hoe komt men nu aan beladingsbalgen? Dat is een terechte vraag. Bedrijven kunnen via een machinefabriek, zoals veenstratechnology.nl, beladingsbalgen bestellen die passen bij hun wensen en eisen. Vaak weten machinefabrikanten bedrijven goed op weg te helpen bij het helpen kiezen van de juiste beladingsbalgen. Het kopen van beladingsbalgen is voor bedrijven vaak een goede investering die jaren mee kan gaan.

Beladingsbalgen kiezen

Om bedrijven zo goed mogelijk te voorzien in hun(specifieke) behoeften en wensen, produceren fabrikanten verschillende soorten beladingsbalgen waar uit gekozen kan worden. Niet iedere beladingsbalg is namelijk hetzelfde. Zo is er keuze uit de MODUL beladingsbalgen (een modulair beladingsbalgprogramma), de VT-BBC laadbalg (gunstige laadbalg waar alles nog in zit), de VT-BBM handbediende laadbalg (goede optie voor de kleinere portemonnee) en de VT-BBE laadbalgen op maat (volledig op maat gemaakte beladingsbalgen). Er zijn dus diverse beladingsbalgen beschikbaar, afhankelijk van de wensen en behoeften van het bedrijf.

Andere berichten uit deze categorie

Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen op je dak?

Lees dit artikel

Zaden wholesale: Uitgebreide mogelijkheden voor groothandel in zaden

Lees dit artikel

Een energie neutrale fotostudio

Lees dit artikel