Waaraan moet een goede service engineer voldoen?

Een goede service engineer is gewild en ze kunnen daarom goede salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen, zoals een uitstekend salaris voor overwerk, pensioen, bonus, levensverzekering en een bedrijfsbusje en mobiele telefoon. Vertrouwen op de diensten van een betrouwbare servicemonteur is een must op elke bouwplaats. Met dat in gedachten zijn er een aantal belangrijke kwalificaties en vaardigheden waar recruiters op letten bij het zoeken naar servicemonteurs voor vacatures.

De juiste mentaliteit

Als je werkt als service engineer kan de afwisseling en flexibiliteit van een thuisbasis aantrekkelijk zijn. Maar het feit dat je op veel verschillende locaties moet werken, met een verscheidenheid aan medewerkers, betekent dat je moet kunnen omgaan met een groot aantal verschillende mensen in uiteenlopende situaties. Bovendien moet je aantonen dat je zelfstandig beslissingen kunt nemen en handelen in overeenstemming met de geldende veiligheidsprocedures en kwaliteitsnormen. Klanten rekenen op jouw vaardigheden om hun apparatuur veilig en efficiënt te laten draaien zonder vertragingen. Dit betekent dat het vermogen om preventief onderhoud uit te voeren en problemen op te lossen, soms onder druk, essentieel is. Het vermogen om nauwkeurig het nodige papierwerk bij te houden, zoals testcertificaten en onderhoudsgegevens, is ook een cruciaal aspect van je functie als service engineer. Veel onderhoudsmonteurs werken volgens een 5 op 7 roostersysteem, wat betekent dat er soms in het weekend moet worden gewerkt, meestal één dag per maand. Hoewel weekendwerk over het algemeen tegen een hoger tarief wordt betaald, moet u wel flexibel zijn wat betreft uw werkschema.

leergierig

Een andere belangrijk punt waar je als goede service engineer aan moet voldoen, is dat ze leergierig zijn. In de huidige tijd waarin de ontwikkelingen natuurlijk ontzettend snel gaan, is het belangrijk dat ze willen blijven leren. Uiteraard gebeurt dit voor een groot deel in de praktijk, maar ook cursussen zijn hierin van belang. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat bepaalde machines die volledig zijn vernieuwd, niet alleen maar meer door middel van je praktijkervaring kunnen worden onderhouden. Het kan dus zijn dat voor bepaalde zaken extra scholing nodig hebt. Niet alleen is dit belangrijk voor het bedrijf, maar natuurlijk ook voor jezelf. Je zit er ook niet op te wachten om straks alleen nog maar basis werkzaamheden uit te voeren, omdat je de rest niet meer machtig bent.

Waar vind je de juiste vacatures?

Kun jij je wel vinden in bovenstaande? Dan is het tijd om eens op zoek te gaan naar vacatures die hierbij passen. Dit kun je doen op de website van https://www.wr.nl/. Hier vind je namelijk allerlei verschillende vacatures die aansluiten bij jouw wens om service engineer te worden. Neem uiteraard wel rustig de tijd om de verschillende vacatures met elkaar te vergelijken, wat de ene vacature is natuurlijk de andere niet.

Andere berichten uit deze categorie

Zonnepanelen onder de loep; kopen of leasen?

Lees dit artikel

Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen op je dak?

Lees dit artikel

Zaden wholesale: Uitgebreide mogelijkheden voor groothandel in zaden

Lees dit artikel