Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen op je dak?

Je hebt vast wel eens gehoord van zonnepanelen, die helpen om elektriciteit op te wekken met behulp van zonlicht. Maar wist je dat de richting waarin je deze panelen plaatst, heel belangrijk is voor hun prestaties? Dus, ga jij binnenkort zonnepanelen kopen Nijmegen? Lees dan even verder om erachter te komen waar je op moet letten als je zonnepanelen op je dak wilt plaatsen.

Is je dak geschikt?

Voordat je enthousiast zonnepanelen op je dak gaat plaatsen, is het slim om te kijken of je dak hiervoor geschikt is. De meeste Nederlandse daken zijn gelukkig prima geschikt voor zonnepanelen. Maar hoeveel zonlicht valt er eigenlijk op je dak en hoeveel panelen passen erop? Dit zijn belangrijke dingen, want hoe meer zon en panelen, hoe meer elektriciteit je kunt opwekken. Professionals zoals solarconcept.nl kunnen je hierover adviseren.

Waar moeten de zonnepanelen naartoe wijzen?

Je zonnepanelen vangen de zon op. Ze werken dus het beste als ze gericht zijn naar waar de zon vandaan komt. Je weet vast wel dat de zon opkomt in het oosten en ondergaat in het westen. Het hoogste punt van de zon is als ze recht boven je staat. Dit is het moment waarop je zonnepanelen het meeste zonlicht kunnen opvangen en dus de meeste elektriciteit kunnen maken.

De beste richting voor zonnepanelen

De beste richting om zonnepanelen te plaatsen is naar het zuiden. Op die manier kunnen ze gedurende de dag veel zonlicht opvangen. Als je ze naar het zuiden richt, kunnen ze de meeste elektriciteit maken. Maar als je dak meer naar het oosten of westen gericht is, is dat ook goed. Dan wekken ze in de ochtend of avond nog steeds genoeg stroom op.

Wat als je een plat dak hebt?

Als je een plat dak hebt, moet je nadenken over hoe je de zonnepanelen neerzet. De beste hoek is ongeveer 35 graden. Zo vangen ze genoeg zonlicht op. Maar let op, als je ze te steil plaatst, kan er schaduw op de andere panelen vallen en dat is niet handig. Ook moet je ervoor zorgen dat de zonnepanelen goed vastzitten en niet wegwaaien. Bij het plaatsen van zonnepanelen is het dus belangrijk om te bedenken waar de zon vandaan komt en hoeveel zonlicht ze kunnen opvangen. Denk ook aan de hoek van de panelen en zorg dat ze goed vastzitten. Zo haal je het meeste uit je zonnepanelen en bespaar je op je energierekening!

Andere berichten uit deze categorie

Zaden wholesale: Uitgebreide mogelijkheden voor groothandel in zaden

Lees dit artikel

Een energie neutrale fotostudio

Lees dit artikel

Gevel zonnepanelen van Solarix

Lees dit artikel