De juiste afstelling van autospiegels voor optimale zichtbaarheid

Wanneer je onderweg bent in de auto is het van groot belang dat de autospiegels op een juiste manier zijn afgesteld.

Stel je ziet ineens iemand uit de dode hoek tevoorschijn komen, die je totaal niet had verwacht, dit voelt natuurlijk niet fijn.

Ga op de bestuurdersstoel zitten

Neem plaats op de bestuurdersstoel met uw normale rijhouding, zodat u de spiegel goed kunt afstellen op uw lengte en zitpositie.

Gebruik van de autospiegels

Op het moment dat je gaat invoegen kijk je altijd eerst in de binnenspiegel en vervolgens in de buitenspiegel. Ga je nu van rijbaan wisselen? Dan komt hier nog een handeling bij en is het belangrijk dat je ook over je schouder kijkt.

De buitenspiegels

Zijn de buitenspiegels op een juiste manier afgesteld, dan is het mogelijk om rondom de auto te kijken. Wanneer de binnenspiegel op de juiste manier is afgesteld is het mogelijk om achter je auto te kijken.

Maar nu rijst de vraag hoe stel je autospiegels af dat je alles kunt zien? Met alles bedoelen we het complete verkeer en alles wat er om je heen gebeurt. Stap voor stap leggen we het aan je uit

Linker buitenspiegel

Is de linker buitenspiegel goed afgesteld, dan heb je maximaal zicht op wat er zich linksachter je auto afspeelt. Om dit te bewerkstelligen is het van belang dat je de buitenspiegel zo ver mogelijk naar buiten draait. Hierbij is het belangrijk dat je linker achterkant van je auto niet langer ziet. Zorg er daarbij voor dat zo’n 3/4 van de horizon nog in beeld is voor het beste zicht.

Rechter buitenspiegel

Bij de rechter buitenspiegel is het belangrijk dat je hem naar buiten draait maar nog wel de rand van de auto blijft zien. Net als bij de linker buitenspiegel zorg je er hiervoor dat je 3/4 van de horizon blijft zien.

Binnenspiegel

De binnenspiegel wordt door veel mensen ook wel de achteruitkijkspiegel genoemd. Deze spiegel stel je op een juiste manier af door ervoor te zorgen dat linkerkant van het achterraam gelijk is met het meest linker gedeelte van de binnenspiegel.

Onthoud dat uw binnenspiegel slechts een onderdeel is van uw algehele zicht tijdens het rijden. Het is ook belangrijk om uw zijspiegels goed af te stellen om dode hoeken te bedekken. Idealiter zou u een panoramisch zicht op de weg om u heen moeten hebben, zodat u veilig en zelfverzekerd kunt rijden.

Andere berichten uit deze categorie

Toekomstbestendige voorzieningen in en rond je woning

Lees dit artikel

Tips voor wanneer je zonnepanelen als bedrijf wilt plaatsen

Lees dit artikel

4 stappen om u te helpen bij het vinden van de juiste Solar Asset Management partij

Lees dit artikel