De geschiedenis van zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen? Een zonnepaneel is in feite een apparaat dat het verzamelen en omzetten van zonne-energie in elektrische energie of zelfs warmte mogelijk maakt.

Het concept van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn ook bekend als fotovoltaïsche panelen en de atomen die aanwezig zijn in deze panelen worden opgewonden door de werking van de energie van de zon. Deze atomen zijn aanwezig in een siliciumlaag die tussen twee panelen ligt die bekend staan als beschermingspanelen.

Een formatie van elektrische stroom vindt plaats als gevolg van de werking van de elektronen van de hiervoor genoemde, aangeslagen atomen, en deze worden dan gebruikt door een groot aantal externe apparaten. De geschiedenis van zonnepanelen dateert van honderden jaren, toen hun enige doel was om het water te verwarmen voor gebruik in woningen. Veel-een-maal speciaal gevormde spiegel wordt gebruikt voor de concentratie van licht op een buis van olie. Door deze actie is er een opwarming van de olie en als deze verwarmde olie door een vat met water reist, resulteert dit onmiddellijk in het koken van dit water. De stoom die het gevolg is van dit kookproces wordt gebruikt om een turbine te maken voor de opwekking van elektriciteit.

De geschiedenis van zonnepanelen

Het was in het jaar 1839 dat het fotovoltaïsche effect werd ontdekt door Antoine – Cesar – Becquerel, een Franse natuurkundige. Zijn experiment in dit opzicht betrof de plaatsing van een elektrolytische cel in een elektrolytoplossing; twee metalen elektroden vormden de elektrolytcel.

Toen dit apparaat werd blootgesteld aan zonlicht, ontdekte Becquerel dat de opwekking van elektriciteit een duidelijke stijging zag. Het was in 1883 dat Charles Fritts selenium bedekte met een dunne laag goud en de eerste echte zonnecel bouwde. In de loop van de tijd zijn veel experimenten uitgevoerd en ontdekkingen gedaan met betrekking tot zonnecellen. Albert Einstein publiceerde ook zijn proefschrift over het foto-elektrische effect, gedurende deze tijd en won ook de Nobelprijs voor zijn onderzoek.

Het waren ruimtesatellieten die voor het eerst op grote schaal gebruik maakten van zonne-energie. Tegen 1980 produceerde de Verenigde Staten van Amerika een zonnecel die een efficiëntie van bijna twintig procent opleverde, deze efficiëntie werd verhoogd tot ongeveer vierentwintig procent in de komende twee decennia en momenteel zijn er een paar bedrijven die zonnecellen produceren die bieden efficiëntieniveaus van bijna achtentwintig procent

De werking van zonnepanelen

Puur silicium vormt het basiselement van alle zonnepanelen omdat het zorgt voor een ideaal platform dat de transmissie van elektronen bevordert. Dit materiaal wordt gebruikt op de platen die een zonnepaneel vormen. Zonnepanelen worden ook gemaakt door siliciumpanelen te combineren met andere elementen, met negatieve of positieve ladingen.

De siliciumatomen worden blootgesteld aan het bombardement van fotonen wanneer negatieve platen van zonnecellen worden geconfronteerd naar het zonlicht. Nadat alle vrije elektronen van de platen zijn weggetrokken, wordt voldoende elektriciteit opgewekt om verschillende elektronische apparaten van stroom te voorzien die niet te veel elektriciteit nodig hebben om ze van stroom te voorzien.

Functies en soorten zonnepanelen

In principe zijn er drie soorten zonnepanelen, namelijk mono-kristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen en amorfe zonnepanelen. De levensverwachting van zonnepanelen hangt af van het type zonnepanelen dat door u is geselecteerd; over het algemeen is het ongeveer twintig jaar of zo.

Zonnepanelen vereisen geen onderhoud aan hun onderhoud, hoewel; als er loodzuurbatterijen worden gebruikt, moeten ze om de zes maanden worden gecontroleerd en zo nodig worden aangevuld met gedistilleerd water. Als u op zoek bent naar een zonnepaneel voor uw behoeften en niet weet voor welke afmeting, dan is de beste manier om uw gemiddelde elektriciteitsverbruik dagelijks te berekenen. Dit zou u een goed idee geven van wat voor soort zonnepaneel het moet zijn. Op de lange termijn zullen zonnepanelen uw elektriciteitsrekening ver terugdringen, en daarom moet de mogelijkheid om zonne-energie te gebruiken op een positieve manier worden onderzocht.

Andere berichten uit deze categorie

Zonnepanelen onder de loep; kopen of leasen?

Lees dit artikel

Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen op je dak?

Lees dit artikel

Zaden wholesale: Uitgebreide mogelijkheden voor groothandel in zaden

Lees dit artikel